Esküvő előkészületeinek fotózása Győrben és Győr Moson Sopron megyében.

Esküvő előkészületeinek fotózása

Esküvő előkészületeinek fotózása

Az esküvő előkészületeinek fotózása az ébredés pillanataiban elkezdődik. Jó esetben a menyasszony és a vőlegény az esküvő előtti éjszakát külön töltik, így a fotózást is két külön helyszínen kell elvégezni, mert a készülődések is külön lesznek. Abban az esetben, ha hotelben tartják az esküvőt, vagy a készülődést, a hotel biztosítani szokott két külön szobát arre a célra. A készülődés időtartama nagyon sok midnentől függ. Ezt viszont általában a pár már az esküvő előtt megbeszéli, hogy mennyi idő jut rá.

Itt minden esetben meg kell említenem azt, hogy a menyasszony készülődése sokkal időigényesebb, mint a vőlegényé. Eleve sokkal több részeseményből is áll, pl.: fodrász, sminkes, szempilla, köröm, száj, ruha felvétel, cipő felvétel, kiegészítők felvétele: nyaklánc, karkötő, fülbevaló. Míg a vőlegény készülődése jó esetben egy fodrászból (de ez sem jellemző) és egy ruha és cipő felvételből áll. A lányok sokkal jobban szeretik ezeket a pillanatokat mint a fiúk. Így a leendő férj fotózása általában percek vagy maximum 10-15 perc alatt lezajlik, amíg a menyasszonyé több óra is lehet. 🙂 Az esküvő előkészületeinek fotózása alatt jelentősen több időt fordítunk a menyasszonyra mint a vőlegényre. Valahogy ez mindig így volt. Miért? Mert egy nő mindig több figyelmet igényel. 🙂

Mit fotózok és hogyan?

A menyasszony esetén fotózzuk a reggeli sürgés forgást, a rokonok és barátok megérkezését, az első kávét, teát, a sminkelést, a fodrászt, a ruha felvételét, és az egész elindulás folyamatát.

Közben kerül fotózásra a vőlegény, ahol szintén ugyanezeket a folyamatokat fotózzuk le, csak egy picivel rövidebb idő alatt és sokkal kevesebb eseményben. A ruha felvétel és a nyakkendő megkötése, cipő húzása fontos része az eseménynek.

A készülődés végén következik a kikérők fotózása amennyiben vannak. Ha nincsenek akkor a várhatóan a vőlegény megérkezik a menyasszony házához, lakásához, szobájához 🙂 ahol aztán megtörténik az első pillantás és aminek még ezen kívül meg kell történnie. 🙂 A vőlegény először látja meg menyasszonyát menyasszonyi ruhában. Ezeken az eseményeken is sok sok fotó készül.

További információk: https://www.tsphoto.hu/eskuvoi-elokeszuletek-fotozasa/

 

Vissza a főoldalra >>