Polgári szertartás fotózása

A polgári szertartás fotózása minden esküvő kötelező eleme, persze ez nem jelenti azt, hogy a szertartást az esküvő napjára szervezi a pár. Ezen a szertartáson adják össze hivatalosan is a párt, így erre az összetevőre nyugodtan mondhatom, hogy kihagyhatatlan esemény.

Ma már lehetőség van arra, hogy az anyakönyvvezető kitelepüljön egy megadott helyszínre, és ott végezze el a ceremóniát. Ennek előnye, hogy nagyon szép környezetben kerülhet megrendezésre ez az esemény, így a fotók is merőben mások lesznek, mintha egy épület falain belül lennének elkészítve.

A polgári szertartás fotózása alatt a szertartás vezetője megszabhatja a fotós munkájának körülményeit, behatárolhatja mozgás területét és ezzel együtt az eseményre való rálásátát is. Extrém esetben meg is tilthat dolgokat. Ilyenkor a szertartás vezetője általi direktívák a mérvadóak, azokat sajnos a fotós nem tudja felülírni. Persze ez ritkán fordul elő, de azért benne van a pakliban. Ennek megelőzése érdekében, már jó ha a pár akkor tisztázza a szolgáltatóval a körülményeket amikor még úgymond az első megbeszélésen vannak. Ez nagyban igaz a templomi szertartásokra is ahol a papok előszeretettel határolják be a fotós és videós monkáját.

A szertartás alatt a fotós folyamatosan figyeli a párt, hogy minden pillanat megörökítésre kerülhessen. Ezen felül a násznép és a környezet is fotózásra kerül. Egyaránt készülnek közeli és távoli fotók is.

A polgári szertartások jellegükből fakadóan 30 perc körüliek, de számtalanszor találkoztam már ennél hosszabb ceremóniával is. Ez főleg azokra a szertartásokra jellemző ahol a pár eltérő anyanyelvű, és a ceremóniát is két nyelven tartják. Győri vagy Győr környéki esküvőkre sok esetben jellemző ez.

Fontos megemlíteni

A kültérre szervezett polgári szertartás fotózása alatt célszerű odafigyelni arra, hogy a pár arcát ne érje direkt napfény. Ez nem csak a fotózás miatt fontos, de ilyenkor nyitva tudják tartani a szemüket, nyárközép idején pedig nem veri őket a víz, és nem fognak végig hunyorogni egy egész ceremóniát. Sajnos sokszor találkoztam már olyannal, hogy az egész násznépet és a párt is kiültették a direkt napra, ez annyira nem szerencsés. Célszerű árnyékos helyeket választani a ceremónia megrendezésére, vagy valamilyen árnyékot adó pavilot kiszemelni az esemény lebonyolítására.

Még több információ a polgári szertartás fotózásáról: https://www.tsphoto.hu/polgari-szertartas-fotozasa/

Moody stílusban készült fotók

POLGÁRI SZERTARTÁS FOTÓZÁSA

A Moody stílusban készült fotók mindig mélyebb tónusokat, melegebb színeket és sejtelmesebb hangulatot kölcsönöznek a fotóknak.