Esküvői kikérők fotózása Győr és Győr Moson Sopron megyében.

Esküvői kikérők fotózása

Esküvői kikérők fotózása

Esküvői kikérők fotózása úgy gondolom sokak számára már régimódinak tűnhet. A mai házasulandó generációk már sok esetben csak hírből emlékeznek gyeremek korulban egy-egy falusi lakodaloman, hogy hogy is néztek ki ezek a kikérők. Való igaz, mostanra a lakodalom fotózásának ezen része nem annyira jellemző, teljesen átalakultak a szokások. Még egy hagyományőrző lakodalom esetén sem minden esetben van jelen a kikérő de még így is inkább vidéki, falusi esküvőkön van még hagyománya. Nyugodtan mondhatom, hogy szezononként alig 1-2 ilyen eseményt tudok csak elcsípni.

Az esküvői kikérők fotózása nem szerves része minden lakodalomnak, esküvőnek. Ennek ellenére mi nagyon szeretjük. 🙂 Számtalan érdekes és csak itt elkészíthető fotóra van lehetőség.

Összetevői nagyban függnek a ceremónia mestertől, vagy vőfély szolgáltatásaitól és persze attól, hogy előzőleg a párral mit egyeztettek, miben állapodtak meg és, hogy mit szabad és mit nem szabad. Hossza általában 30 – 60 perc. A vőfély először kikéri a vőlegényt, majd közösen a lányos házhoz mennek és kikérik a menyasszonyt is. A helyszínek között a násznép menetben először a fiús háznál kikérik a leendő férjet, majd a vendégi követik őket és szintén menetben átmennek a leendő menyasszony házához vagy szüleinke házához és a menyasszonyt is kikérik.  A kikérés többnyire kisebb vicces eseményeken keresztül történik. Ilyenkor a hagyományhoz hozzá tartozik, hogy az utca népe is odagyűlik, akiket külön erre a célra foglalkoztatott legények, vagy aki éppen vállalja különböző finomságokkal, na meg pálinkával kínálnak. 🙂

Esküvői kikérők fotózása garantáltan egy felejthetetlen esemény mindenki számára aki egy ilyenen részt vesz. Az esemény szinte megköveteli a hagyományőrző vőfély jelenlétét, ceremónia mestert én még nem láttam falusi lakodalmi kikérőn tevékenykedni, persze ez még nem jelenti azt, hogy nincs ilyen. 🙂

Összegezve a kikérő roppant jókedvben zajlik, rengeteg vicces jelenet örökíthető meg amik még színesebbé, változatosabbá teszik az egész esküvő fotó anyagát.

Még több információ az esküvőkről: www.tsphoto.hu

Vissza a nyitó oldalra >>