Templomi esküvő fotózása

Azt látom, hogy a templomi szertartás mára már nem annyira fontos a pároknak mint évekkel korábban. Tapasztalatom szerint 10 párból 6 nem kér templomi esküvőt, vagy ha kér is akkor sok esetben a szülők, vagy nagyszülők miatt teszi azt. Természetesen a pár igényeinek kell 100%-ban megfelelni, így ha nem szeretnének templomi esküvőt azt mindenkinek el kell fogadnia, ide értve a szülőket és a nagyszülőket is.

Jómagam preferálom a templomi esküvőket, hiszen rengeteg szuper fotó készíthető különböző és egészen különleges szögekből. A templomok belső felépítései a magasságok a távolságok olyan fotók elkészítésére adnak lehetőséget, amik nem nagyon vannak máshol. Hozzá kell tennem, hogy a templomi esküvő felejthetetlen szépséget kölcsönöz az egész nap fotó anyagának is.

Templomi esküvő fotózása esetén a fotósnak sajnos számolnia kell az épület adottságaival, ami több esetben a fény mennyiségben rejlik. Nagyobb templomoknál gyakori probléma, hogy nincs elegendő fény. Ilyenkor számít igazán az, hogy a felszerelés mennyire jó minőségű, hiszen egy profi felszereléssel ezek nem igazán okoznak gondot. A templomban nem szerencsés vakut használni és az épp házasságot kötő párt vagy a násznépet folyamatosan szembe vakuzni egy sötétebb helyen.

A templomi esküvő fotózása alatt, a szertartást vezető pap vagy megbízottja megszabhatja azt, hogy a fotós merre mehet és merre nem. Ezzel együtt a rálátása is korlátozódik, így a lehetőségek csökkenésével az elkészíthető fotók száma is lecsökken. Nem célszerű 2-3 szögből ellőni 20-30 fotót, mert azok erősen ugyanazok. 🙂 Érdemes tehát az első találkozáskor letisztázni a pappal, hogy van -e korlátozás a fotóssal kapcsolatban, amit érvényesíteni is szeretne. (Nagyon kevés esetben találkoztam azzal, hogy volt.) – A korlátozásokat sajnos be kell tartani.

Természetesen akkor sincsen semmi gond, ha a szertartás vezetője korlátozza a fotós és videós mozgásterületét, de a párnak ezzel tisztában kell lennie, amikor kiválasztja a templomot és a hozzá tartozó szertartás vezetőt vagy vezetőket.

Katolikus és református házasságkötés esetén nem ritka amikor két papot bíznak meg a szertartás megtartásával. Ilyen esetben két külön beszédet hallhatunk.

A templomi esküvő fotózása tehát nem egyszerű 🙂 – ennek ellenére csodálatos fotók készíthetőek.

További fotók és információk a templomi esküvő fotózásáról: https://www.tsphoto.hu/templomi-szertartas-fotozasa/

Moody stílusban készült fotók

TEMPLOMI SZERTARTÁS FOTÓZÁSA

A Moody stílusban készült fotók mindig mélyebb tónusokat, melegebb színeket és sejtelmesebb hangulatot kölcsönöznek a fotóknak.