Jegyes fotózás Győrben.

Jegyes fotózás

Jegyes fotózás

Mi is az a jegyes fotózás ? – A jegyes fotózás közvetlenül az esküvő előtti hetekben készül el. Lényege, hogy a párról az esküvő előtti utolsó pillanatokat örökítsük meg, mely egy fontos keretet ad a teljes lakodalom fotózásának.

Tapasztalatom szerint sok házasulandó pár azért nem kéri a jegyes fotózást, mert nincs teljesen tisztában azzal, hogy mi is ez pontosan. Lényege, hogy az esküvő előtt teljesen hétköznapi ruhákban készül a párról egy fotó sorozat.

Ezt azért készítsük el, hogy megörökítésre kerüljenek közvetlen az esküvő előtti még házasság nélküli pillanatok.

Az itt készült jegyes fotózás fotó anyaga már akár a lakodalomban is felhasználható. Sok esetben ültető kártyákat készítenek belőlük, vagy elköszönő ajándékok mellé adják őket vendégeiknek. Természetesen meghívó is készíthető belőlük.

A fotók elkészítésének eseménye több nappal, héttel vagy akár hónappal az esküvő előtt kerül megrendezésre. A helyszín lehet bármi, akár kültér akár beltér. Stúdióban viszont nem szokás ezeket a fotókat elkészíteni. Célszerű azokat a helyeket választani amik a pár számára kedvesek. A megismerkedésük helyszínét, a kedvenc helyeiket. A fotózás teljesen hétköznapi “civil” ruhában történik. Felhasználható számtalan kellék, úgy mint virágok, csokor, ajándékok. A fotózás történhet kávézóban, étteremben. Korlátot csak saját fantáziánk szabhat. 🙂

A fotók elkészítése nem korlátozódik egyetlen helyszínre, városra vagy országra. Ezek az opciók teljesen szabadon választhatóak.

Mi történik még a jegyes fotózás alatt?

Mi fotósok szeretjük a jegyes fotózás hangulatát, nem csak azért mert a lakodalomtól eltérő, de mégis hozzá kapcsolódó fotókat készíthetünk. Azért is, mert ilyenkor tudunk igazán megismerkedni a párral. Megismerjük szokásaikat, igényeiket. A jegyes fotózás nevezhető próba fotózásnak is a lakodalom előtt. Az itt elkészült képek kiértékelésre is kerülnek, és az itt megszerzett tapasztalatokat, észrevételeket megosztjuk a párral, amikre oda tudnak kölcsönösen figyelni az éles lakodalmi fotózás közben.