Templomi esküvő fotózása Győrben és Győr Moson Sopron megyében.

Templomi esküvő fotózása

Templomi esküvő fotózása

A templomi szertartás mára már nem annyira fontos mint évekkel korábban. Tapasztalatom szerint 10 párból 6 nem kér templomi esküvőt, vagy ha kér is akkor sok esetben a szülők, vagy nagyszülők miatt teszi azt.

Hozzá kell tennem, hogy a templomi esküvő felejthetetlen szépséget kölcsönöz az egész nap fotó anyagának.

Templomi esküvő fotózása esetén a fotósnak sajnos számolnia kell az épület adottságaival, ami több esetben a fény mennyiségben rejlik. Nagyobb templomoknál gyakori probléma, hogy nincs elegendő fény. Ilyenkor számít igazán az, hogy a felszerelés mennyire jó minőségű. A templomban nem igazán célszerű vakut használni és az épp házasságot kötő párt vagy a násznépet folyamatosan szembe vakuzni egy sötétebb helyen. A professzionális felszereléseknek természetesen ez semmi problémát nem jelent.

A templomi esküvő fotózása alatt, a pap vagy megbízottja megszabhatja azt, hogy a fotós merre mehet és merre nem. Ezzel együtt a rálátása is korlátozódik. Érdemes tehát az első találkozáskor letisztázni a pappal, hogy van -e korlátozás a fotóssal kapcsolatban, amit érvényesíteni is szeretne. (Nagyon kevés esetben találkoztam azzal, hogy volt.) – A korlátozásokat sajnos be kell tartani.

A templomi esküvő fotózása tehát nem egyszerű 🙂 – ennek ellenére csodálatos fotók készíthetőek.